Constructorii sudcoreeni de vase trebuie să se lupte

33d97248a8a95415496d28703a3a9393

În Coreea de Sud lupta pentru supraviețuire a început pentru multe companii din domeniul construcției de vase. Zeci de mii de angajați se luptă pentru locul lor de muncă. Acum este rândul guvernului și al băncii centrale să reacționeze rapid. Există deja primele încercări de salvare.

Supracapacitate, lipsă de comenzi și pierderi tot mai mari: constructorii sud-coreeni de vase se luptă pentru supraviețuire. Constructorii de nave au nevoie de o restructurare cuprinzătoare cum s-a mai petrecut în anii 80, iar în acest sens se poate vorbi despre cea mai dificilă criză de până acum, spune expertul din domeniu, Hong Sung, de la Institutul de Stat pentru Economie Industrială și Comerț (KIET).

Guvernul pune la dispoziție deja miliarde pentru a ajuta cei mai mari constructori de vase din lume. Miezul crizei este potrivit lui Hong faptul că piața globală pentru vase și instalații marine a devenit mai mică și se va reduce și mai mult. Asupra companiilor din Coreea de Sud există o presiune mare de restructurare, pentru reducerea locurilor de muncă și reducerea capacităților șantierelor navale.

Piețele slabe pentru transportul maritim și creșterea redusă a comerțului pe mare afectează puternic cei mai mari trei producători din lume, care au sediul în Coreea de Sud. Hyundai Heavy Industries, Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) și Samsung Heavy Industries au elaborat proprile planuri de salvare, care prevăd înstrăinarea unor valori proprii, precum acțiunile, dar și concedieri sau reduceri de salarii. Măsurile ar trebui să aducă împreună 8,5 bilioane de won (circa 6,5 miliarde de euro).

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Suedkoreas-Schiffbauer-muessen-kaempfen-article17918596.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

58 + = 66