PRAKTIKER,DE RAU

  • 2-format3Praktiker, nu prea bine

Prăbușirea lanțului de magazine pentru articole de bricolaj a cauzat destulă agitație. În Saarbrücken anchetatorii supraveghează acum restructurarea. În centrul furtunii sunt cheltuielile privind taxele de consultanță și un contract încheiat în ultimul minut.

Procuratura din Saarbrücken investighează prăbușirea grupului de bricolaj Praktiker datorită unor activități legate de servicii de consultanță. La scurt timp înainte de faliment compania ar fi finalizat un contract costisitor pentru servicii de consultanță. Un purtător de cuvânt al procuraturii a confirmat, la sfârșitul săptămânii, aceste date publicației “Wirtschaftswoche” – săptămâna financiară. Suspiciunile sunt îndreptate în direcția unor foști directori ai companiei, care până în 2011 au avut rezidența în localitatea Kirkel, din landul Saarland.

Purtătorul de cuvânt al autorităților a declarat că investigațiile sunt încă la început. Anchetele au început la anunț venit din rândul acționarilor. Nu există încă inculpați. Legăturile cu aceste contracte de consultanță au fost mereu un motiv de nemulțumire pentru acționari care acum sunt furioși. Potrivit  “Wirtschaftswoche”, în 2011 și 2012 la nivel de grup s-au plătit aproximativ 43,2 milioane de euro pentru consultanți externi. Potrivit raportului agentului de insolvență ar putea exista de asemenea anumite creanțe civile. Agentul de insolvență nu și-a exprimat până acum opinia cu privire la caz.

 

Astfel de probleme sunt adesea întâlnite la firme din Germania, cum ar fi la SAG Solarstrom, fapt ce denotă uneori o supraveghere superficială.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 5 = 50