Consumatorii sunt pregătiți să dea mai mult

Telefoanele mobile conectate la internet nu mai sunt de multă vreme un produs de nișă. Chiar și în cazul persoanelor mai în vârstă gradul de utilizare este tot mai mare. În același timp tot mai mulți consumatori pot să își imagineze deja că în viitor vor controla aparate electrocasnice prin intermediul telefonului mobil.

În prezent, potrivit unui sondaj circa 54 de milioane de germani cu vârsta de peste 14 ani folosesc un smartphone. Cota a crescut față de anul precedent cu patru puncte procentuale, deci 78% din totalul populației cuprinse în acest segment, anunță asociația de profil, Bitkom. Din anul 2012 cota utilizatorilor s-a dublat. Creșterea a fost extrem de pregnantă în cazul seniorilor (peste 65 de ani). Acolo gradul de utilizare al smartphone-ului a crescut cu 11 puncte procentuale în decurs de un an, pentru un total de 39%.

În decursul unui deceniu telefoanele mobile conectate la internet au devenit dintr-un produs de nișă o necesitate zilnică pentru aproape toți oamenii. Nici o altă tehnologie nu s-a mai dezvoltat atât de rapid ca aceasta, spune Hannes Ametsreiter, membru în prezidiul Bitkom, la scurt timp înaintea Mobile World Congress. Cel mai mare târg de telecomunicații din lume are loc pe între 27 februarie și 2 martie la Barcelona.

Și pentru ce este utilizat smartphone-ul în general? Nu este de mirare că 100% dintre cei chestionați îl folosesc pentru a suna și comunica prin mesaje, 90% pentru camera foto și video, 79% ca sursă de informații și motor de căutare. În urma acestor funcții se situează ascultatul de muzică (69%), cititul de știri (69%) sau utilizarea de rețele sociale.

http://www.n-tv.de/technik/Verbraucher-sind-bereit-mehr-auszugeben-article19716570.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × = 7