Consumul a 5 portii de fructe si legume pe zi, tin departe bolile de inima

Doamnelor, ascultați: Consumul a cinci portii de fructe și legume pe zi nu este numai bun pentru talie, ci ajută la menținerea departe a bolilor de inimă. Acest lucru este conform unui nou studiu publicat de cercetatorii de la Universitatea din Minnesota.

Chiar mai interesant este faptul că studiul a constatat că ceea ce mănânci pana la vârsta de douăzeci de ani, influenteaza riscul bolilor de inimă la varsta de 40 de ani. Astfel, femeile în vârsta de douăzeci de ani, care au mâncat opt până la nouă porții pe zi de fructe și legume, aveau 40% mai puține șanse de a dezvolta boli de inima, decât cele care mâncau mai puține fructe și legume.
Dar bărbații? Studiul, prezentat la reuniunea anuală a Colegiului American de Cardiologie din Washington, DC, nu a descoperit un efect similar pentru bărbați, dar o mulțime de alte studii arată că si bărbații beneficiază de consumul de fructe și legume. Fructele și legumele sunt denumite alimentele puterii pentru un motiv bun. Cercetările anterioare au arătat că, printre alte beneficii, consumul unei diete bogate în fructe și legume reduce riscul de atac de cord și accident vascular cerebral la adulții de vârstă mijlocie.
Obținerea cantității recomandate de fructe și legume nu este la fel de grea pe cat crezi. O banană mare face cat o portie de fructe. Sau la fel inseamna si 32 de struguri sau 10 căpșuni.

În ceea ce privește legumele, una este egala cu aproximativ 12 morcovi pentru copii sau 1 cartof dulce. Adăugați o portie de salată de spanac proaspăt sau alte verdeață cu frunze și ați îndeplinit cerințele de legume pentru această zi. Uşor.

http://www.everydayhealth.com/columns/sally-squires-perfect-portions/five-cups-a-day-helps-keep-heart-disease-away/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

54 + = 57