Consumul de ardei iute lungeste firul vietii ?

Consumul de ardei iute vă poate ajuta să trăiți mai mult. O nouă analiză, în PLOS One, confirmă concluziile studiului din 2015 privind alimentele condimentate care au fost efectuate în China.

Noul raport a folosit date de la 16,179 de adulti americani care au participat la un studiu amplu de sanatate. Au fost 4946 de decese în cei 23 de ani de studiu. După ce au controlat vârsta, sexul, fumatul, tensiunea arterială, colesterolul, diabetul și alte caracteristici, au descoperit că cei care au raportat că mănâncă ardei iuti au prezentat un risc cu 13% mai mic de deces.

Autorii nu au obtinut nici o informație despre cantitățile de ardei pe care oamenii le-au consumat. Studiul este observator și, prin urmare, nu poate fi dovedită nicio legătură cauzală.

Totuși, conform acestora, capsaicina, substanța din ardeiul iute are proprietăți antimicrobiene și antiinflamatorii care pot fi legate de prevenirea bolilor.

https://www.nytimes.com/2017/01/17/well/eat/eat-peppers-live-longer.html?rref=collection%2Fsectioncollection%2Fwell-eat&action=click&contentCollection=eat&region=stream&module=stream_unit&version=latest&contentPlacement=17&pgtype=sectionfront

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 3 =