Consumul de bere in Romania, 80 de litri pe cap de locuitor

Printr-un comunicat de presa, Asociatia Berarii Romaniei a transmis ca, volumul pieţei berii în 2016 s-a menţinut la 15,8 milioane hl, nivel atins şi în 2015, în timp ce consumul pe cap de locuitor s-a situat la nivelul anului precedent, de 80 l.

Asociaţia Berarii României cuprinde importanţi producători de bere din România care furnizează peste 80% din cantitatea de bere consumată în România. Totodată, din asociaţie fac parte şi reprezentanţi ai producătorilor de materii prime.

Cele douăsprezece fabrici de bere, dintre care două microberării, aparţinând membrilor Asociaţiei sunt situate în Ploieşti, Constanţa, Craiova, Miercurea Ciuc, Târgu-Mureş, Pantelimon, Timişoara, Buzău, Braşov şi Galaţi, iar cele două microberării sunt situate în Cluj-Napoca şi Timişoara.

Principalele rezultate ale pieţei berii în 2016 au fost anunţate de Asociaţia Berarii României în cadrul unui eveniment care a avut loc marţi la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, din cadrul Universităţii “Dunărea de Jos” din Galaţi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 1