Consumul de petrol va crește

Dudley

Supraoferta pe piața de petrol este dificilă pentru multinaționalele din domeniu. Până la sfârșitul anului fiecare depozit de petrol și fiecare tanc petrolier vor fi umplute până la refuz, spune șeful BP, Bob Dudley. Dar el rămâne însă încrezător.

Industria energetică are nevoie în primul rând de curaj. Pentru că dacă în prezent un baril de petrol din sortimentul WTI costă 28 de dolari, în urmă cu un an și jumătate prețul era de peste trei ori mai mare. Experții în materii prime se gândesc în prezent doar la cât de mult mai poate dura această situație de slăbiciune de pe piață. BP poate astfel să își facă puține speranțe pe termen scurt. Situația pentru producătorii de petrol mai poate rămâne dificilă pentru multă vreme, estimează concernul într-un studiu recent.

Pe termen scurt nu se vede sfârșitul acestui petrol ieftin, spune șeful concernului, Bob Dudley la prezentarea perspectivei energetice mondiale pentru anul 2016 la Londra. Va mai trece multă vreme până ce un baril de petrol va costa din nou 100 de dolari. Starea de spirit este mai proastă ca de obicei, mai adaugă Dudley. BP este de asemenea foarte pesimistă.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Oelverbrauch-wird-steigen-article16971531.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 2 = 16