Consumul zilnic de ceai ar putea proteja ochii

Multă lume spune că bea ceai doar atunci când se îmbolnăvește. Această băutură caldă ar putea avea efecte benefice și în cazul nervilor optici, nu doar a unei banale răceli.

Glaucomul este a doua cauză în lume care cauzează orbire. Daunele produse nervului optic sunt de obicei observate doar atunci când există restricții masive în cazul văzului. Cercetătorii din echipa lui Connie Wu de la Brown University din Rhode Island au dorit să știe dacă un anumit stil de viață poate fi asociat cu debutul glaucomului. Prin urmare, ei au analizat datele de la 1678 de adulți din SUA, care au luat parte la Sondajul Național privind Sănătatea și Nutriție. Subiecții au fost testați cu privire la predispoziția pe care o au față de glaucom. Ei au trebuit să răspundă la întrebări privind dieta lor din ultimele douăsprezece luni.

Cercetătorii au stabilit faptul că aproximativ cinci la sută dintre respondenți au suferit de glaucom, dar și faptul că există o legătură între băutura amintită anterior și afecțiune. Aceia care au indicat că au băut zilnic ceai fierbinte cu conținut de cafeină au avut un risc mai redus cu 74% de a dezvolta glaucomul, în comparație cu cei care nu consumă deloc ceai. Ceaiul fără cafeină sau alte băuturi ușoare sau răcoritoare nu par să aibe nici un fel de efecte observabile asupra riscului de glaucom.

Prima impresie și anume că, cafeina conținută în ceai declanșează efectul protector, nu a putut fi confirmată la cei care consumă cafea sau ceai rece. Prin urmare, este încă neclar care sunt ingredientele din ceai care au rol de protecție a ochilor. Cercetătorii cred că antioxidenții găsiți în ceai ar putea avea, de asemenea, un rol protector asupra ochilor. Cu toate acestea, înainte de a se clarifica dacă ceaiul are efectiv un efect protector împotriva glaucomului, sunt necesare alte investigații.

https://www.n-tv.de/wissen/Taeglicher-Teekonsum-koennte-Augen-schuetzen-article20186893.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × = 24