Consumul zilnic de salată și frunze verzi poate preveni demența

 

Consumul zilnic de frunze verzi ar putea alunga demența din viața multor persoane la vârste înaintate, arată cercetări recente.

Un studiu efectuat asupra persoanelor în vârstă a relevat faptul că cei care au consumat aproximativ o porție de legume cu frunze verzi în fiecare zi au avut mințile cu circa unsprezece ani mai tinere decât cei care nu o făceau deloc sau foarte rar.

O porție corespunde unei cantități de 100g de spanac gătit, varză sau broccoli, ori 200g de salată verde. Cei care au avut cele mai bune rezultate în testele de memorie sau inteligență au consumat o medie de 1,3 porții pe zi.

Dr. Martha Morris de la Rush University Medical Centre în Chicago a condusu studiul care a fost publicat în revista de specialitate, Neurology. Ea a declarat că adăugarea unei porții zilnice de legume cu frunze verzi unei diete echilibrate ar putea fi o cale simplă pentru a îmbunătăți sănătatea creierului.

Previziunile arată creșteri semnificative în procentajul de oameni cu demență dat fiind faptul că grupurile în vârstă continuă să sporească ca și număr de membri, deci strategiile eficiente pentru prevenirea demenței sunt critice, a mai adăugat aceasta.

http://www.independent.co.uk/news/health/dementia-green-leaf-salads-diet-nutrition-mental-health-ageing-elderly-people-a8121726.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =