CONTEAZA DIPLOMA?

long-term-salary-data-shows-how-much-a-college-degree-is-really-worthCât de mult contează diploma de licență 

Conform unui studiu realizat de site-ul de cariere TheLadders, beneficiile unui absolvent de facultate, NU DE LA NOI, sunt foarte mari, chiar dacă la  începutul carierei par inexistente. Diferența dintre o persoană cu diplmă universitară și o persoană fără studii superioare este că prima persoană va avea o carieră, a doua doar un loc de muncă.

Chiar dacă pornim de la același nivel, ei nu vor ajunge să avanseze foarte mult. Persoanele cu studii superioare câștigă aproximativ 3.778 de dolari pe an, pe când cele fără studii superioare câștigă aproximativ 369 de dolari. Cu avansarea în experiență, diferența poate fi și mai mare. Există diferențe mari și între o persoană cu studii superioare de 4 ani și cele de 10 ani. Diferența poate fi de aproximativ 15.000 de dolari câștigați în plus și cu 18.000 de dolari în plus decât persoanele fără studii universitare.

Face diferență și domeniul ales. Dacă alegi domeniul educațional de exemplu, chiar și cu un master nu te poți aștepta la un salar satisfăcător. Dar în domenii cum sunt serviciile financiare, biotehnologie, consultanță și știința calculatoarelor nu vei avea probleme financiare.

Este adevărat că studenții au cheltuieli mult mai mari decât ceilalți tineri care lucrează și sunt independenți financiar, dar trebuie să vedem educația ca pe o investiție pe termen lung. Banii investiți în această etapă îi vom câștiga înapoi în primii ani ai carierei, după care îi vom dubla, tripla și așa mai departe.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

87 − 80 =