Conti începe bine acest an

37c158fc218ac9dcccd54339d979a927

Continental se uită în urmă la un trimestru de succes. Cu sediul în landul Niedersachsen, compania germană prezintă o creștere mai rapidă a profitului decât s-a prognozat. Cu toate acestea, creșterea este afectată de efecte valutare negative.

Furnizorul auto Continental și-a sporit rezultatul net de la începutul acestui an într-un ritm mai rapid decât era de așteptat și este de asemenea optimist pentru fluxul de numerar de anul acesta. După tragerea liniei, compania a câștigat în primul trimestru fix 734 de milioane de euro după 657 de milioane de euro în perioada precedentă. Analiștii se așteptau doar la 690 de milioane de euro.

În primele luni ale acestui an compania a fost capabilă să își sporească semnificativ fluxul de numerar, comparativ cu achizițiile efectuate. Până la finalul anului această cifră ar trebui să urce cel puțin până la 2 miliarde de euro. Anterior economiștii au estimat doar 1,8 miliarde, spune directorul executiv al concernului, Elmar Degenhart.

Primele cifre cheie pentru începutul de an au fost deja publicate de concernul tehnologic în cadrul adunării generale ce a avut loc săptămâna trecută. În consecință veniturile au crescut în primul trimestru mulțumită, printre altele, a afacerilor bune din divizia de anvelope, unde afacerile au crescut cu trei procente până la un total de 9,85 miliarde de euro. Efectele valutare negative au afectat creșterea cu 2,1 puncte procentuale.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Conti-legt-guten-Jahresstart-hin-article17620211.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × = 56