Continental își majoreză prognoza de vânzări

În ciuda prețurilor mai mari la cauciuc, Continental pornește cu dreptul în noul an fiscal. Concernul DAX profită de pe urma unei piețe auto înfloritoare și crede că va vinde mai mult în următorul trimestru.

Furnizor al industriei auto și producător de cauciucuri, Continental a crescut semnificativ în primul trimestru din acest an în special datorită afacerilor bune din industria auto și își majorează în consecință prognoza de vânzări pentru întregul an 2017. Concernul DAX estimează venituri de peste 43,5 miliarde de euro, iar pentru trimestrul al doilea se pregătește o dezvoltare puternică, spune al treilea cel mai mare furnizor din lume pentru industria auto. Continental deține în prezent un număr de 227.000 de angajați. În cazul randamentelor prognoza rămâne aceeași, randamentul Ebit ajustat va atinge pragul de 10,5%.

Compania de la Hannovra poate profita de pe urma creșterilor de peste zece procente în afacerile cu piese auto și anvelope. Asta înseamnă că vor crește vânzările, după cum s-a anunțat deja la sfârșitul lunii aprilie cu ocazia adunării generale. Rezultatul Ebit a crescut cu 9% până la un total de 1,14 miliarde de euro. După tragerea liniei profitul a crescut doar lejer cu 2,1% pentru un total de 750 de milioane de euro.

Automotive Group a mers extrem de bine pentru Continental AG, unde vânzările au urcat cu 12,4% pentru un total de 6,8 miliarde de euro. Cererea pentru soluții electronice și software inovative este în continuare mai puternică ca niciodată.

Continental investește, la fel cum se întâmplă și în restul industriei auto, în domeniile electromobilitate și automobile legate la rețea. Cheltuielile pentru cercetare și dezvoltare au crescut în primul trimestru cu nouă procente la un total de 781 milioane de euro. Divizia de anvelope a concernului se luptă cu prețuri mai mari la cauciuc decât anul trecut, anunță compania.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Continental-erhoeht-seine-Umsatzprognose-article19829271.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

92 − = 91