Continental testează un taxi robot – Taxi CUbE

Industria germană de automobile descoperă din ce în ce mai des avantajele taxi-urilor autonome. Acesta este și cazul furnizorului Continental, care efectuează în prezent teste cu un nou prototip. În spatele acestui vehicul stă o nouă viziune asupra traficului, în special pentru orașe mari.

Furnizorul auto Continental vrea să experimenteze cu un nou taxi-robot destinat orașelor mari, care în ziua de azi suferă datorită traficului aglomerat. Conducătorul proiectului la Continental, Andree Hohm, crede că taxi-urile robot reprezintă o soluție eficientă la problemele traficului modern. Este o soluție semnificativ mai inteligentă, să se folosească automobile fără șofer poate în regim fără oprire, decât nenumărate automobile private cu șoferi privați, care stau neocupate în medie 23 de ore pe zi și ocupă locuri ce ar putea fi folosite în alt scop.

Prototipul denumit “CUbE” (“Continental Urban Mobility Experience”) va fi testat la sediul fabricii din Frankfurt. Vor fi analizate în special sistemele de frânare redundante precum și senzorii. Recent presa a aflat de faptul că, Continental s-a alăturat alianței BMW pentru automobile autonome.

Continental vrea astfel să devină partener de dezvoltare pentru cooperare între BMW, Intel și Mobileye. Acestea au format deja de anul trecut o alianță, pentru a dezvolta o platformă tehnologică pentru șofatul autonom. Aceasta va putea fi pusă și la dispoziția altor constructori de automobile.

La începutul lunii aprilie Daimler și Bosch au anunțat de asemenea că vor să sprijine în comun dezvoltarea de automobile complet automatizate și fără șofer. Cele două companii au încheiat un parteneriat de colaborare.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Continental-erprobt-Roboter-Taxi-CUbE-article19946402.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 1 =