CONTINUA LA SCOR APROPIAT LUPTA PENTRU ALSTOM

0,,17594476_303,00

General Electric revizuiește oferta pentru Alstom
General Electric (GE) și-a intensificat eforturile de a câștiga lupta pentru compania franceză Alstom generatoare de electricitate. Aceasta nu și-a majorat oferta în valoare de 17 miliarde de dolari, dar a fost de acord să vândă afacerile profitabile de semnalizare feroviară Alstom și de a crea un joint-venture cu afacerile nucleare și de energie ale firmei. Directorul executiv al GE, Jeff Immelt, a declarat că discuțiile cu guvernul francez au fost “productive”.

Ofertanții rivali, Siemens, au declarat că oferta cu Mitsubishi este încă “superioară”.

Toate părțile au discutat ofertele cu președintele francez Francois Hollande, care este preocupat de Alstom și pierderea locurilor de muncă. Consiliul Alstom a declarat că va lua o decizie, până la 23 iunie, cu privire la oferte.

Siemens şi Mitshubishi au majorat oferta pentru Alstom
Chiar dacă General Electric nu şi-a majorat oferta în numerar şi doreşte să câştige lupta rin alte mijloace, concurenţii rivali tocmai au mai făcut o mutare. Siemens și Mitsubishi Heavy Industries au majorat oferta pentru a cumpara firma de energie din Franța Alstom.Aceştia au crescut componenta de numerar a ofertei anterioare de 1,2 miliarde de euro la 8,2 miliarde de euro. Oferta îmbunătățită ridică evaluarea afaceri de energie Alstom, de la 400 milioane de euro la 14.6 miliarde de euro.

Miscarea Siemens și Mitsubishi vine la doar o zi după ce ofertantul rival General Electric şi-a îmbunătăţit oferta. Alstom este văzută ca una dintre firmele industriale cheie din Franța. Guvernul francez poate, prin urmare, bloca o preluare străină a firmei.
În cele din urmă, toate părţile au discutat cu preşedintele francez Francois Hollande, guvernul urmând să ia o decizie până la sfârşitul lunii iunie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 6 = 4