Contract energetic

suedafrikas-energieministerin-tina-joemat-pettersson

Contract energetic
Rusia se angajează să construiască o centrală nucleară pentru Africa de Sud. Până în prezent, Africa de Sud deține o singură centrală nucleară. Dar acum țara a semnat un contract surprinzător: Rusia va furniza în următorii ani opt reactoare nulceare.

Rusia va construi până în 2030 în Africa de Sud centrale nucleare cu o capacitate totală de 9,6 gigawați. Un contract de colaborare cu un buget de zece miliarde de dolari a fost semnat luni după cum au anunțat cele două țări. Anunțul a venit ca o surpriză și a fost răspândit cu ocazia unei conferințe nucleare internaționale de la Viena. Evident, Africa de Sud este dispusă să avanseze programul său nuclear, în ciuda probelemelor de finanțare.

Acest acord deschide porțile pentru Africa de Sud în fața tehnologiei, finanțelor și infrastructurii ruse, a declarat Ministrul Sudafrican al Energiei, Tina Joemat-Pettersson. Se creează, de asemenea, o bază solidă pentru o cooperare și mai cuprinzătoare. Directorul general al Rosatom, Serghei Kirienko, a declarat că afacerile vor cuprinde până la opt centrale nucleare și vor crea mii de locuri de muncă.

Africa de Sud a neglijat problemele sale energetice de multă vreme, iar acum vrea să se preocupe de o aprovizionare stabilă. În decembrie guvernul a declarat că ar putea începe construcția de centrale nucleare și se va axa pe cărbune, energie hidro și gaze naturale. În prezent, Africa de Sud are o centrală nucleară care furnizează aproximativ cinci la sută din energia electrică produsă în țară. Aproape tot restul energiei este generat doar de cărbune.

http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/wirtschaftspolitik/energievertrag-russland-soll-atomkraftwerke-in-suedafrika-bauen-13167870.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 47 = 50