HYPOBANK, CET,FELIX

i_s_t_-austriaOOPS! PRIMARIA ORADEA SI CHESTIA DESTEAPTA CU HYPO NOE GRUPPE BANK AG

In principiu fiind un adept al creierului si nu al muschilor, traiesc cu mare placere cand vad “chestii facute cu cap”. Nu stiu cat e contributia primarului la povestea asta dar si simplu fapt ca a aprobat-o e de “Jos palaria”. Concret, noi,oamenii de afaceri traim emotii negative cand, cu un proiect european aprobat, in minuta si cu tot ce trebuie ne ducem sa cerem imprumut pentru cofinantarea proiectului. Dupa ce ducem toate actele, inclusiv dovada ca am strins flori de musetel cand eram la gradinita-ei bine, cu toate acestea obtinem passs.In schimb primaria Oradea, a facut un lucru destept -cere bani de la o banca austriaca,HYPO NOE GRUPPE BANK AG (in imagine), si nu ca noi, din Romania -si uite asa se face ca dintr-un credit de 10 mil euro aprox, s-au cheltuit cu putin peste jumatate si ar trebui sa fie cheltuiti (trasi) toti in acest an, dar se pare ca nu se mai poate si ca atare, vineri Consiliul primariei trebuie sa aprobe aminarea cu un an a tragerii ultimei transe necesare cofinantarii la EUROBUSINESS PARC-suna bine si inteligent nu? Detalii pentru chitibusari vedeti aici.

FELIX SPRE DISTRUGERE?

„În acest areal, FELIX,  există un singur pachet de şisturi argiloase, situat la adâncimi mai mari de 2.000 de m şi constituie ecranul etanş din acoperişul acviferului termal de mare adâncime. O eventuală intervenţie la nivelul acestei formaţiuni prin fracţionare hidraulică ar conduce la distrugerea acviferului de sub Oradea. Apa termală poluată chimic nu se va mai putea extrage în condiţii normale şi nu se va mai putea folosi pentru necesităţile oraşului. Acviferul din felix va fi afectat indirect, soluţia injectată va migra ascensional spre suprtafaţă”, spun cei de la Transgex, cu angajamentul că va depune eforturi pentru măsuri responsabile de protecţie a acviferelor. „La acordarea perimetrului EX-3 Băile Felix nu s-a ţinut seama că se suprapune peste perimetrul de protecţie hidrogeologică „Oradea – Băile Felix – 1 Mai – Livada – Sântandrei” instituit pentru protejarea celor două acvifere, încălcându-se astfel, prevederile legale”, se pspune  în mesajul Transgex.Faţă de precizarea celor de la NIS cum că ei nu caută gaze de şist ci gaze convenţionale şi ţiţei, Transgex zice că forajele anterioare nu au relevat asemenea resurse şi insistă că Guvernul a dat zona pentru gaze de şist.Adica un fel de “tzeapa”, in sensul ca acordul dat de guvern e totusi pentru gaze de sist.

CONTRACTE CET

“Începând din 1 septembrie, Termoficare Oradea este singurul operator abilitat să transporte, distribuie şi furnizeze energie termică în sistem centralizat pe raza municipiului Oradea şi a localităţii Sânmartin. Până în prezent şi-au semnat contractele de cesiune cam jumătate din totalul consumatorilor preluaţi de la Electrocentrale iar înainte de 30 decembrie vrem să avem toate contractele semnate”, a spus Mihai Cabai, directorul societăţii Termoficare, care, atentie,spune mai departe, ca cei care, firme sau persoane fizice, până la expirarea termenului limită nu au depus o notificare din care să rezulte că renunţă în condiţiile legii la serviciile contractate, contractele vor fi cesionate de drept……..Si atunci de ce mai punem oamenii pe drumuri?

——————————————————————————————————————————————————————————

…..tema stirii diminetii,e cu bancherii austrieci…dar in zambetul asociat stirii, avem unul evreu……-:)….
Un bancher evreu isi insoara baiatul.
– Simon, fiule, maine zburam la Tel Aviv pentru nunta ta.. Imi dau brusc seama ca nu ti-am spus multe lucruri despre viata.. De maine vei fi impreuna cu sotia ta, trebuie sa stii unele lucruri. Uite, spre exemplu, cunosti degetele de la mana?
– Sigur, tata, degetul mare, aratator, mijlociu, etc .
– Nu, fiule, stai sa-ti explic: exista degetul calatoriei, al directiei, al placerii, al casatoriei si al distinctiei..
– Ah, nu stiam asta, tata.
– Degetul calatoriei este degetul mare, care iti permite sa faci autostopul; degetul directiei- indexul- il intinzi ca sa indici un anumit lucru; degetul casatoriei – inelarul- pe care pui verigheta, iar degetul distinctiei- cel mic- pe care-l ridici cand bei cafea.
– Am inteles, tata, dar ai uitat degetul placerii.
– Ah, Simon, l-am lasat pe cel mai bun la sfarsit. Degetul placerii este degetul mijlociu, cel mai lung si mai frumos. Pentru placere, fiule, il umezesti cu limba si numeri bancnotele.Cei care s-au gandit la altceva, in genunchi si sa recite 4 Ave Maria !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 58 = 60