Controversata conductă de la Marea Baltică va fi construită

80644395-1

Proiectul Nord Stream 2, care prevede construcția unui gazoduct extrem de controversat la Marea Baltică, înregistrează progrese. La sfârșitul lunii octombrie vor fi transportate primele conducte din oțel către insula Rügen.

În ciuda tensiunilor politice dintre Rusia și UE proiectul Nord Stream 2 continuă să prindă formă formând cel de-al doilea traseu pentru gazul natural rusesc către Europa prin Marea Baltică. La sfârșitul lunii octombrie primele conducte de oțel vor fi transportate către localitatea Sassnitz de pe insula Rügen, unde vor fi acoperite cu beton și pregătite pentru transfer, spune un purtător de cuvânt al companiei care se ocupă de proiect.

Compania Nord Stream 2 AG continuă să fie încrezătoare în capacitatea sa de a da în folosință întreaga lungime a gazoductului până în anul 2019. Primul gazoduct din Marea Baltică dat deja în folosință a arătat deja că un asemenea proiect de infrastructură poate fi realizat într-o perioadă de timp ambițioasă.

Deja din luna septembrie subsidiara Gazprom a livrat conducte de oțel pentru a fi încastrate în beton și pentru a fi pregătite pentru poziționarea lor ulterioară pe coasta finlandeză. De asemenea anul acesta au fost demarate primele cercetări tehnice și ecologice pe ruta offshore a gazoductului, lungă de 1200 de kilometri.

Cu toate acestea, încă lipsesc anumite condiții în țările pe care le va traversa: în Suedia, Nord Stream 2 a solicitat construcția magistralei abia la mijlocul lunii septembrie 2016. Cererile de aprobare din Germania, Danemarca, Finlanda și Rusia vor sosi, potrivit purtătorului de cuvânt abia la începutul anului 2017.

Construcția gazoductului în valoare de opt miliarde de euro va fi efectuată în paralel cu prima magistrală. În Sassnitz de pe insula Rügen construcția gazoductului va crea temporar 150 de locuri de muncă suplimentare.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Umstrittene-Ostseepipeline-bleibt-auf-Kurs-article18877791.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

28 − = 22