Convingerile de bază ale şefilor buni

aaeaaqaaaaaaaahsaaaajddkotc2ywq0ltc4odetngu1yi05ngqzlta0ytdhyjyzmzu2oq

Şefii buni ne schimba în bine. Ei văd în noi mai mult decât vedem noi înșine, și ei ne ajută să învățăm să vedem acelaşi lucru. Visele lor sunt măreţe și ne arată toate lucrurile bune pe care le putem realiza.

O conducere bună poate fi un lucru dificil de identificat și de inţeles. Recunoşti un lider bun atunci când lucrezi pentru unul, dar si lor le poate fi uneori greu să explice specificul a ceea ce fac ei, ce face conducerea lor atât de eficientă. O conducere bună este dinamică; aceasta imbina o varietate de abilități unice într-un ansamblu integrat. Un lucru este cert- acțiunile unui lider sunt conduse de convingerile sale.

Marii lideri inspiră încredere și admirație prin acțiunile lor, nu doar prin cuvintele lor. Mulți lideri spun că integritatea este importantă pentru ei, dar numai acei lideri care cred cu adevărat in vorbele lor demonstrează integritate în fiecare zi. Spunand oamenilor toată ziua despre comportamentul pe care doreşti să-l vezi are doar o mică fracțiune din impactul pe care îl atingi crezând cu profunzime în comportamentul pe care-l demonstrezi singur.

Şefii buni cred in oamenii lor, iar această credință îi determină să creeze un mediu in care oamenii prosperă. Haideţi să explorăm câteva dintre convingerile de conducere care diferențiază sefii buni de cei răi.

Creşterea ar trebui încurajată, nu descurajată.

Multi sefi nu incurajeaza angajatii să prospere, considerând că aceste persoane le-ar putea depăşi sau ar putea să îi pună intr-o lumină proastă. Ezită să facă schimb de informații sau să permită autoritate. Şefii excepționali, pe de altă parte, adoră să vadă cum angajatii lor cresc. Ei se gandesc mereu la inlocuitori și să facă tot posibilul pentru a crea lideri. Cercetările arată că majoritatea solicitantilor de locuri de muncă, caută o pozitie care sa le ofere o oportunitate de creștere și 80% din creșterea locurilor de muncă are loc în mod informal, cum ar fi în conversații cu managerii. Şefii exceptionali doresc ca cei mai buni angajati ai lor să maximizeze potentialul pe care il detin, și ei știu că feedback-ul bun și orientarea sunt de neprețuit.

Angajații sunt indivizi, nu clone.

Multi dintre lideri incearca să motiveze, recompenseze, și să învețe pe toată lumea în același fel. Şefii excepționali trateaza pe fiecare ca individ, respectând faptul că fiecare are propria motivație și stil de învățare.

Angajații sunt egali, nu subordonați.

Şefii obișnuiți îţi tratează angajații ca pe niște copii; ei cred că au nevoie de supraveghere constantă. Acești șefi cred că rolul lor este de a pune în aplicare reguli, asigurandu-se că lucrurile merg asa cum vor și urmăresc oamenii din spate pentru a descoperi toate greşelile. Pentru liderii exceptionali, angajații sunt colegii lor care sunt perfect capabili să ia decizii pentru ei înșiși. Ei au încredere în munca angajaților lor și intervin numai atunci când este absolut necesar.

Munca poate și ar trebui să fie plăcută.

Şefii obisnuiti muncesc si cred că toată lumea trebui să o facă, fie că vor sau nu. Ei cred că rolul lor este de a se asigura că angajații lor muncesc si nu pierd timpul. Ei spun lucruri de genul: “Dacă nu as fi fost eu, nimic nu s-ar fi îndeplinit aici.” Cu toate acestea, sefii buni iubesc locurile lor de muncă și cred că şi ceilalti pot să o facă. Ei dau oamenilor sarcini care se alinieze cu punctele lor forte, pasiuni și talente. Celebrează realizările și oferă oamenilor un feedback pozitiv atunci când fac o treabă bună.

Diversitatea, dă roade.

In medie, sefii vor ca ideile angajaților lor să coincidă cu ale lor, și din această cauză, ei încearcă să angajeze indivizi apropiati lor. Ei își încurajează angajații să gândească în mod similar și ii recompenseaza pe cei care “doar lasa capetele in jos si muncesc .” Şefii exceptionali cauta in mod activ o gamă diversă de indivizi și idei. Ei se expun pe ei înșiși și companiile lor la noi moduri de a gândi.

Motivația vine din inspirație, nu agonie.

Şefii obișnuiți cred că regulile stricte și aplicarea acestora fac angajatii să lucreze în mod eficient. Ei cred că oamenii trebuie să se teamă de disponibilizări, explozii de furie, și pedepse, pentru a-i putea exploata 100%. Atunci, oamenii gasesc un mod de supraviețuire, unde nu le pasă de produs, companie sau experiența clientului; le pasa doar de păstrarea locului de muncă și să îşi cocoloşească şefii. In schimb, sefii excepționali motiveaza prin inspirație, ei știu că oamenii vor răspunde la energia lor contagioasă, viziune si pasiune, mai mult decât orice altceva.

Schimbarea este o oportunitate, nu un blestem.

Şefii obișnuiți lucreaza cu motto-ul, “Acesta este modul în care am făcut-o întotdeauna.” Ei cred că schimbarea este inutilă și provoacă mai mult rău decât bine. Şefii excepționali văd schimbarea ca pe o oportunitate de îmbunătățire. Se adaptează în mod constant schimbarilor.

https://www.linkedin.com/pulse/core-beliefs-great-bosses-dr-travis-bradberry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 81 = 82