Cooperativa Ţara Mea vrea să revoluţioneze industria cărnii de porc

Cooperativa Ţara Mea lucrează la un proiect prin care speră să revoluţioneze industria cărnii de porc, mai exact modul de creştere şi alimentaţia porcinelor, anunță Revista Piața.

Prin investiţiile alocate acestui proiect, conducerea cooperativei speră că începând cu toamna acestui an va putea oferi clienţilor, prin intermediul retailerului Kaufland, carne de porc cu gust şi miros specific, eliminând din alimentaţia porcinelor acei compuşi care contribuie la creşterea masei musculare apoase.

„Vreau să reinventez porcul tradițional, cel care are gust și miros. Să elimin din hrană soia modificată genetic, să nu mai folosim proporțiile de cereale care să dea creștere de masă musculară apoasă, să fie alimentat cu creștere de masă musculară cu grăsime, așa cum creșteau porcii în gospodării. Sigur, e alt preț, altă tehnologie, altă calitate. Acum suntem în teste de lucru cu o fermă cu patru module de hrană distincte, separat de ce există pe piață, cu cereale românești. Încercăm să scoatem din alimentația porcilor premixurile, vitaminele, complexe de vitamine, magneziu, sunt substanțe care nu au ce căuta în hrana acestor animale”, spune Florin Burculescu, preşedintele cooperativei şi proprietarul mărcii Ţara Mea.

Cooperativa Țara Mea livrează toate produsele obţinute din activitatea agricolă către retailerul Kaufland. În anul 2016, a atins o cifră de afaceri de peste 12 milioane de euro, iar în 2017 estimează o dublare a acestei cifre. Florin Burculescu spune că obiectivul cooperativei este de a integra producția realizată de fermierii locali astfel încât aceștia să obțină cel mai bun preț pentru recoltele lor.

Parteneriatul dintre Kaufland și cooperativă este în continuă dezvoltare, iar în prezent în magazinele Kaufland sunt prezente peste 100 de SKU-uri Țara Mea, în categoriile de carne, produse lactate, mezeluri, ouă, conserve, snacksuri, produse de copt, pâine, gem, miere și altele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × 1 =