Copii prost hrăniți pot avea probleme de auz la maturitate

Un nou studiu sugerează faptul că nutriția precară în perioada copilăriei ar putea avea efecte asupra auzului la maturitate. Cercetătorii de la Johns Hopkins School of Public Health au testat auzul a peste 2200 de adulți tineri din Nepal, care au luat parte la un studiu privind nutriția atunci când erau copii.

Cei care au fost prost hrăniți în anii de copilărie preșcolară au avut de două ori mai multe șanse să dezvolte pierderi de auz 16 ani mai târziu comparativ cu cei care au beneficiat de o nutriție completă ca și copii, a relevat studiul.

Descoperirile sugerează că îmbunătățirea nutriției printre copii din Asia de Sud ar putea preveni pierderile de auz, care afectează 116 milioane de adulți tineri din regiunea respectivă. Pierderea auzului este a patra cea mai răspândită cauză a dizabilităților din toată lumea. Circa 80% din oameni cu deficiențe de auz trăiesc în țări cu venituri mici sau medii.

Descoperirile ar trebui să ajute în reducerea răspândirii acestei dizabilități, pentru că este o povară încă neglijată la nivel public și este una care ar putea fi prevenită de intervenții asupra nutriției copiilor, spune investigatorul-șef Keith West Jr. Într-o declarație de presă. El este profesor universitar de sănătate internațională.

https://health.usnews.com/health-care/articles/2018-03-05/undernourished-kids-may-face-hearing-problems-later-on

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 × 1 =