COPII SCUMPI

children_460Nu este ieftin să crești un copil

În Marea Britanie costurile creșterii unui copil până la vârsta de 18 ani au crescut în ultimul an cu 4%, ajungând la suma de £160 pe săptămână pentru mâncare, haine, sănătate și alte cheltuieli. Ajutoarele pentru creșterea unui copil au crescut doar cu 1%, iar alocația copiilor nu a crescut deloc.

”Părinții știu că este din ce în ce mai greu să îi asiguri copilului tot ceea ce are nevoie, iar guvernul nu îi consideră o prioritate. Alocațiile oferite și creditele fiscale pentru copii au fost reduse de fiecare dată când familiile au avut nevoie de ele.” Spune Alison Garnham, director general la CPAG.

Părinții cu un loc de muncă au fost nevoiți să se confrunte cu o creștere de până la 5,9% într-un an al costurilor de întreținere a unui copil. De asemenea părinții fără un loc de muncă au trebuit să plătească taxe.

Părinții cu un loc de muncă cu normă întreagă și salarul minim pe economie, acuma folosesc doar 83% din venituri pentru a întreține familia, înainte folosind 87% din venituri.

Familiile cu doi părinți primesc ajutoare în valoare de 58% din venitul realizat de ei, iar părinții care își cresc singuri copii, 61% din venitul realizat.

CPAG spune că din luna Octombrie a acestui an va fi introdus un credit accesibil pentru familiile care au ambii părinți sau numa un părinte, care lucrează cu normă întreagă pentru un salar minim pe economie, dar care nu îi va asigura un trai mai mult decât acceptabil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

93 − = 83