Coreea de Nord a catalogat acuzațiile cibernetice ca fiind haioase

Analiștii încă speculează cu privire la autorul software-ului malițios “Wanna Cry”. Una dintre variante era că atacul ar fi avut originea în Coreea de Nord. Dar Experții IT sunt de altă părere. Iar coreenii caută să se apere.

Coreea de Nord a respins orice fel de răspundere pentru atacul cibernetic de la nivel mondial, care a răpus în săptămâna precedentă mii de calculatoare. Ambasadorul adjunct al Coreei de Nord la ONU, Kin In Ryong, a descris acuzațiile ca fiind haioase, în cadrul unei conferințe de presă de la New York. Acesta a mai adăugat că este ceva tipic pentru SUA, să înceapă o campanie anti-nordcoreeană, ori de câte ori se întâmplă ceva ciudat în lume.

Atacul cibernetic Wanna Cry a afectat cel puțin 200.000 de organizații și utilizatori privați din peste 150 de țări, iar toate datele lor au fost blocate pe calculatoarele infectate. Acestea erau eliberate numai după plata unei sume de bani. Cele mai multe victime au fost în Marea Britanie și printre instituțiile afectate au fost semnalatae spitale sau instituții publice. Potrivit procuraturii de la Berlin, în Germania au mai fost afectate 450 de calculatoare ale Deutsche Bahn. China a înregistrat fix 30.000 de victime și 200.000 de computere afectate.

Primele analize efectuate asupra atacului au sugerat ipoteza că urmele ar putea duce către Coreea de Nord, însă experții IT au declarat că cel mai probabil în spatele atacului s-au aflat amatori. Pentru că au existat prea multe greșeli de începător în cazul acestui atac. Astfel că o serie de greșeli de programare au frânat expansiunea software-ului. Sumele de bani relativ reduse pe care atacatorii le-au pretins în moneda virtuală Bitcoin arată de asemenea că ar fi vorba despre lipsă de profesionalism.

http://www.n-tv.de/technik/Nordkorea-findet-Cyber-Vorwurf-laecherlich-article19850909.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 42 = 50