Coreea de Nord a testat o rachetă pentru sateliți

46d8e7ca4ce768c1d6f8e1f92df12572

Este pentru prima dată când Coreea de Nord vrea să plaseze propriul său satelit în spațiul cosmic. Sub ochii liderului Kim Jong Un s-au desfășurat teste ale rachetei purtătoare. Consiliul de Securitate al ONU se teme de alte teste atomice.

Coreea de Nord a înregistrat în continuare progrese în proiectul său de a staționa un satelit pe orbita terestră, spun agențiile de presă naționale. Testul propulsiei de mare putere ce va fi implementat într-o rachetă purtătoare a fost încununat de succes, raportează agenția de știri nordocreeană, KCNA. Liderul Kim Jong Un a participat la test și a cerut părților să finalizeze cât mai repede pregătirile pentru lansarea unui satelit.

Obiectivul conducerii de la Pyongyang este ca, Coreea de Nord să devină operatorul unui satelit geostaționar în anii următori, citează KCNA din declarațiile șefului de stat. Țara face progrese tehnice remarcabile, în ciuda situației economice dificile, spune Kim.

Conform datelor agenției de presă, sistemul de propulsie testat ar putea oferi țării o capacitate de lansare suficientă pentru a lansa pe orbită mai multe tipuri de sateliți, printre care și sateliți de supraveghere. Kim a instruit inginerii să lanseze satelitul cât mai repede cu putință pe orbită. Acest lucru ar putea fi un indiciu pentru o nouă lansare a unei rachete cu rază lungă de acțiune.

Coreea de Nord a efectuat la începutul lunii septembrie al cincilea și cel mai puternic test de până acum al unei arme atomice, care a fost precedat de o serie de teste cu rachete. Prin aceste teste Coreea de Nord încalcă interdicția Consiliului de Securitate al ONU. Acesta ia în considerare alte măsuri punitive.

http://www.n-tv.de/politik/Nordkorea-testet-Satelliten-Rakete-article18680496.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 × 1 =