Coreea de Nord acuzată de atacurile cibernetice asupra băncilor

_89812748_hi017610526

O firmă de top in securitatea cibernetică investighează dacă , Coreea de Nord ar putea fi avut de-a face cu atacurile asupra băncilor în ultimele luni. Symantec a anuntat că are dovezi că același grup a încercat să fure bani de la o bancă din Filipine, una din Vietnam si de la banca centrala a Bangladesh-ului.

De asemenea, acesta a declarat că malware-ul este similar cu cel utilizat în hacking-ul de la Sony Pictures în 2014. Guvernul Statelor Unite a declarat ca, Coreea de Nord s-a aflat în spatele atacului de la Sony În cazul în care Coreea de Nord se dovedește a fi în spatele atacurilor bancare, aceasta ar fi prima dată când o țară este detectata in furtul de bani printr-un atac cibernetic, a declarat pentru Reuters directorul tehnic al Symantec Eric Chien.

În luna februarie a acestui an, hackerii au furat $ 81m (£ 55m) de la banca centrală din Bangladesh.

Potrivit lui Symantec, a fost același grup care a incercat sa fure 1 milioane de dolari de la Tien Phong Bank din Vietnam și au atacat o bancă din Filipine. In plus, codul împărtășește similitudini cu malware-ul utilizat de grupul cunoscut sub numele de Lazarus, care a fost acuzat de diferite atacuri asupra SUA și Coreei de Sud, inclusiv atacurile împotriva Sony Pictures Entertainment.

http://www.bbc.com/news/world-asia-36394986

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

59 − = 52