Coreea de Nord atrage investitori

RTX1X257Investițiile într-o țară condusă de un regim totalitar nu sunt ceva pe placul tuturor. Cu atât mai puțin cu cât este vorba despre Coreea de Nord. Cu toate acestea, există investitori, care văd toate aceste lucruri cu alți ochi.
Anul nici bine nu a început, că deja Coreea de Nord este pe prima pagină a ziarelor. Regimul sărbătorește după testarea unei arme nucleare și pretinde că ar fi detonat o bombă cu hidrogen. Statele Unite se gândesc deja oficial să staționeze un portavion în regiune. Un manager de fond, neînfricat, spune că vede în această țară o mică mină de aur.

Țara, prin cei 25 de milioane de locuitori ai săi, este una tânără, puternic disciplinată și formată, reprezentând un complex militar-industrial puternic, spune Jim Passin pentru New York Times. Cine va investi timpuriu în această țară, poate profita apoi masiv de pe urma investițiilor. După estimările managerului, țara stă pe zăcăminte de petrol în valoare de peste un miliard de dolari.

Riscurile de a face cadou banii investiți sunt evidente, pentru că, Coreea de Nord este un stat totalitar, care este ținut în viață de către China. Națiunile Unite au impus țării numeroase sancțiuni. Iar regimul amenință mereu cu războiul pe vecinul său Coreea de Sud. La asta se mai adaugă și latura morală, pentru că o comisie de anchetă acuză regimul de numeroase încălcări ale drepturilor omului.

Passin nu este chiar un anonim. Acesta a căutat petrol în Somalia și a dat în judecată Nauru, un stat insular din sudul Oceanului Pacific, pentru suma de 24 de milioane de dolari, care reprezintă a șasea parte din produsul intern brut al micului stat. El s-a amestecat în piața de acțiuni din Mongolia. Sau, precum se exprimă Passin: el vede posibilități acolo unde altora le este frică să se implice.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Nordkorea-reizt-furchtlose-Investoren-article16800906.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 7 = 1