Coreea de Nord demarează contraatacul verbal

După ce președintele american Donald trump a cerut Chinei să impună sancțiuni mai dure asupra Coreei de Nord, Pyongyang-ul amenință cu consecințe grave. SUA acuză regimul coreean că va provoca un război în regiune dacă nu renunță la programul său de înarmare nucleară.

După amenințările președintelui american Donald Trump, care promite izolarea completă a Coreei de Nord, guvernul de la Pyongyang a amenințat că va riposta. Ministerul de Externe din Coreea de Nord a criticat luni declarațiile lui Trump precum și manevrele militare aflate în desfășurare împreună cu Coreea de Sud și Japonia. Aceste „acțiuni nesăbuite” aduc peninsula coreeană în pragul unui război regional, spune un purtător de cuvânt al ministerului pentru agenția națională de știri, KCNA.

Ideea că, Coreea de Nord poate fi determinată să renunțe la programul ei atomic prin aplicarea de sancțiuni, este un vis frumos, spune purtătorul de cuvânt. Acesta a acuzat Statele Unite ale Americii că provoacă la un conflict armat, pentru a reduce din supremația Coreei de Nord. Țara sa nu are altă opțiune, decât să recurgă la contramăsuri. “Lumea va vedea curând ce măsuri eficiente va lua Coreea de Nord pentru a contracara acțiunile de șantaj ale inamicilor săi”, a mai adăugat acesta.

http://www.n-tv.de/politik/Nordkorea-startet-verbalen-Gegenangriff-article19778983.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × 1 =