Coreea de Nord exportă semnificativ mai puțin

b9a9d1622dcd8fb33e64bf9414777ab7

Coreea de Nord, o țară fără îndoială foarte săracă și izolată de restul lumii, are în ultima vreme venituri tot mai scăzute. Vina o poartă scăderea prețurilor la bunurile exportate de țara comunistă, în special la cărbune, precum și sancțiunile internaționale datorate programului său atomic.

Volumele comerciale ale Coreei de Nord au înregistrat, potrivit estimărilor din 2015 ale vecinilor sudcoreeni, un declin pentru prima dată în ultimii cinci ani de zile. Ca motiv autoritățile de statistică au numit scăderea de preț la bunurile de export ale Coreei de Nord, precum cărbunele, dar și exporturi mai slabe în general.

Exporturile Coreei de Nord au scăzut în comparație anuală cu 15% la o valoare de 2,7 miliarde de dolari, iar importurile cu 30% la 3,55 miliarde de dolari. Țara prezintă astfel un deficit comercial de 850 de milioane de dolari.

Regimul comunist din țară este foarte zgârcită în publicarea de informații economice. Din anul 2009 volumele comerciale ale Coreei de Nord au crescut, ajungând în anul 2014 la un nivel record, de 7,61 miliarde de dolari. Dar scăderile de preț la cărbune precum și încetinirea economiei chineze au efecte semnificative asupra comerțului.

China este răspunzătoare pentru peste 90% din comerțul cu Coreea de Nord. Al doilea partener comercial este Rusia. Coreea de Nord este supusă sancțiunilor internaționale ca urmare a programului său atomic.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Nordkoreas-Handelsvolumen-sinkt-deutlich-article17945091.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × = 9