Coreea de Nord provoacă printr-un nou test de rachetă

În semn de protest față de manevrele comune ce sunt efectuate în prezent de forțele armate sudcoreene și americane, Coreea de Nord trimite mai multe rachete în ocean. Rachetele pătrund chiar și în așa-numita zonă economică a Japoniei.

De la debutul manevrelor de primăvară ale armatei sudcoreene împreună cu cea americană, Coreea de Nord dorește să își arate puterea militară și testează din nou mai multe rachete balistice. Japonia și Coreea de Sud vorbesc despre patru astfel de rachete, pe care cei din nord le-au lansat luni în direcția Mării Japoniei. Încărcăturile au fost lansate din partea de vest a țării și au efectuat un zbor de aproximativ 1000 de kilometri, anunță un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării de la Seoul.

Tipul acestor rachete este încă neclar. Coreea de Nord, care este o țară izolată de restul lumii ca sancțiune pentru dezvoltarea programului său nuclear, nu are dreptul de a efectua teste cu rachete balistice, acest lucru fiind interzis prin rezoluție a ONU. Țara lucrează la dezvoltarea de rachete cu rază medie și lungă de acțiune, care să fie capabile să poarte focoase nucleare nu doar către vecinii de la sud sau Japonia, ci și spre teritoriul Statelor Unite.

După datele guvernului japonez trei dintre aceste rachete s-au prăbușit în așa-numita zonă economică exclusivă ce aparține Japoniei. Astfel că rachetele s-au prăbușit la o distanță de mai puțin de 200 de mile de coasta japoneză. Testele reprezintă o amenințare reală pentru securitatea Japoniei, ar fi declarat premierul Shinzo Abe. Nu este pentru prima dată, anul trecut o altă rachetă nordcoreeană cu rază medie a depășit limita de 200 de mile de coastă.

http://www.n-tv.de/politik/Nordkorea-provoziert-mit-neuem-Raketentest-article19730905.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

37 − 29 =