Coreea de Nord se simte provocată

Coreea de Nord a confirmat racheta care a zburat deasupra Japoniei. Consiliul de securitate al ONU condamnă ferm comportamentul celor de la Phenian. Kim Jong Un anunță în același timp că va efectua teste suplimentare. Tensiunile din această regiune nu par să se risipească.

În conflictul nord-coreean nu se arată posibilitate de relaxare. Consiliul de securitate al ONU a descris recentul test de rachetă al Coreei de Nord ca fiind un pericol monstruos. Într-o declarație semnată de 15 țări membre se arată că este important ca guvernul de la Phenian să ia măsuri imediate și concrete pentru a demonta aceste tensiuni. Trebuie să existe o soluție politică pașnică.

Declarația nu conține, cu toate acestea, nici un fel de referire la sancțiuni. Coreea de Nord a adjudecat însă testul cu rachetă și a anunțat măsuri suplimentare împotriva Statelor Unite.

Agenția oficială de știri KCNA a citat din declarațiile liderului nordcoreean Kim Jong Un, țara sa ar fi reacționat la exercițiile militare comune dintre SUA și Coreea de Sud. Lansarea rachetei este primul pas al armatei nordcoreene, pentru a opri armata americană în dezvoltarea avanposturilor sale din Oceanul Pacific, precum cel de pe insula Guam. Alte exerciții vor fi astfel necesare. Kim l-a amenințat pe președintele american Donald Trump cu o lovitură importantă pe care o va primi în curând, pentru că intenționează să trimită rachete cu rază lungă de acțiune în direcția insulei Guam.

Racheta cu rază medie de acțiune ce a fost lansată marți a zburat deasupra teritoriului japonez, înainte de a se prăbuși în Oceanul Pacific. Trump a declarat în consecință că nu exclude posibilitatea lansării unor operațiuni militare împotriva țării. El l-a amenințat din nou pe liderul nordcoreean cu represalii “cum lumea nu a mai văzut până acum”. Rezoluțiile Consiliului de Securitate al ONU interzic Coreei de Nord construcția de arme atomice și rachete. Datorită încălcărilor acestor rezoluții au existat sancțiuni impuse deja din anul 2006. Acestea au fost înăsprite, iar ambasadorul SUA la Națiunile Unite (ONU) – Nikki Haley – a declarat că lumea trebuie să fie unită împotriva acestui pericol care se numește Coreea de Nord.

http://www.n-tv.de/politik/Nordkorea-fuehlt-sich-provoziert-article20007916.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

73 − = 67