Coreea de Nord vrea să testeze o rachetă intercontinentală

06dc2690ae30c000014e3e3ab118bb81

Coreea de Nord a testat în anul 2016 mai multe rachete balistice ca niciodată și a efectuat de asemenea două teste atomice. În curând liderul Kim Jong Un va da ordin să se testeze o rachetă intercontinentală. Testul poate avea loc curând.

Coreea de Nord se află, potrivit datelor liderului Kim Jong Un la scurt timp înaintea testării unei rachete intercontinentale. Kim a spus într-o declarație televizată cu ocazia Revelionului că autoritățile se află în ultimele etape înaintea testării unei rachete intercontinentale. El a făcut referire la o serie de teste atomice și de rachetă de anul trecut. Țara sa a devenit în anul 2016 o adevărată putere atomică și în același timp o importantă putere militară a Orientului, care nu poate fi atacată cu succes de dușmanii săi, a mai adăugat liderul coreean.

Coreea de Nord a efectuat anul trecut două teste atomice și o serie de teste cu rachetă. În total au fost mai multe teste cu rachetă decât în întreaga istorie a țării. Coreea de Sud crede că vecinul său de la nord va accelera dezvoltarea unei rachete intercontinentale, care să fie capabilă de purtarea unui focos nuclear și de atingerea unor obiective din SUA.

Experții prezintă opinii împărțite, privind capacitatea Coreei de Nord de a-și atinge obiectivele atomice, în special pentru că până acum nu a reușit să testeze cu succes o rachetă intercontinentală. Prin aceste teste Coreea de Nord încalcă prevederile Consiliului de Securitate al ONU.

Datorită testelor balistice și atomice efectuate, în anul 2006 au fost impuse sancțiuni țării de către ONU. Acestea au fost înăsprite luna trecută după ce guvernul de la Pyongyang a efectuat în septembrie 2016 cel mai mare și cel de-al cincilea test nuclear al său.

http://www.n-tv.de/politik/Nordkorea-will-Interkontinentalrakete-testen-article19445431.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

95 − = 86