Coreea de Sud impune taxe asupra veniturilor din Bitcoin

Comerțul și speculațiile cu monede virtuale sunt extrem de răspândite în special în Asia, iar bancherii băncilor centrale avertizează cu privire la formarea unor bule speculative. Guvernul sudcoreean are acum planuri pentru fixarea unui cadru legal care să reglementeze mai puternic această piață.

Guvernul sudcoreean vrea să reglementeze mai puternic comerțul speculativ cu monede virtuale precum Bitcoin. Țara ia în considerare impunerea de taxe asupra câștigurilor de capital rezultate din tranzacționarea acestor monede, anunță biroul pentru coordonarea politicilor guvernamentale.

Se va încerca, de asemenea, împiedicarea efectuării de asemenea tranzacții de către minori și deschiderea de conturi de investiții de către aceștia. Platformele comerciale specifice ar trebui să respecte de asemenea regulile de protecție a investitorilor și să prezinte toate prețurile de cumpărare și vânzare. Interdicția de tranzacționare impusă instituțiilor financiare va fi de asemenea menținută în vigoare. Proiectele guvernamentale necesită însă aprobare parlamentară.

Monedele digitale sunt la mare căutare în special în Asia. În Japonia și Coreea de Sud mulți investitori mici au renunțat la joburi pentru a se putea ocupa permanent cu comerțul cu monede virtuale. Cea mai cunoscută monedă virtuală, Bitcoin, a ajuns să coste între timp 17.000 de dolari, ceea ce reprezintă o creștere de preț de 17 ori față de începutul acestui an. În spatele Bitcoin nu există guverne sau bănci centrale. Prețul său este stabilit de raportul dintre cerere și ofertă.

https://www.n-tv.de/wirtschaft/Suedkorea-erwaegt-Steuer-auf-Bitcoin-Gewinne-article20182655.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 8 = 56