Coreea de Sud pompează 10 miliarde de dolari în economie

_84022440_84022438

Coreea de Sud pompează 10 miliarde de dolari în economie

Guvernul din Coreea de Sud a propus să injecteze miliarde de dolari în economie, deoarece luptă cu scăderea exporturilor și un focar al Sindromul respirator (Mers) din Orientul Mijlociu.

Un pachet de stimulente în valoare de 11.8 trilioane de won( 10.5 miliarde de dolari ) a fost propus vineri, ca parte a unui plan amplu de stimulare economică în valoare de 22 trilioane de won. Coreea de Sud vizeaza o rata de crestere de 3,1% anul acesta.

Economia din Coreea de Sud bazată pe export a fost grav afectată de încetinirea cererii globale si interne. Bugetul suplimentar propus de fonduri este o încercare de a contracara impactul unei economii lipsite de viaţă cu cheltuielile guvernamentale.

Un total de 184 de persoane au contractat virusul mortal Mers în Coreea de Sud, iar guvernul a raportat vineri un nou caz. Cu toate acestea, nu au existat decese raportate in ultimele trei zile. Treizeci și trei de persoane au murit din luna mai si pana în prezent, de când a fost detectat pentru prima oară cel mai mare focar din afara Orientului Mijlociu. Mers a ucis 400 de oameni în Arabia Saudită din 2012.

http://www.bbc.com/news/business-33375993

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × 1 =