Coreea de Sud va folosi standardul CCS pentru încărcare rapidă

Cumpărătorii de mașini electrice din Coreea de Sud nu vor trebui să se gândească în viitorul apropiat la avantajele și dezavantajele standardelor de încărcare.

Agenția Sud-Coreeană pentru Tehnologie și Standarde a anunțat la mijlocul lunii decembrie că va revizui standardul actual de încărcare din țară și va recomanda utilizarea lui “Combo 1” – cunoscut și sub denumirea de Combined Charging System sau CCS – pentru toate mașinile electrice construite aici.

CCS este folosit de toți producătorii americani cu excepția Tesla și de toți producătorii germani, în mașini precum Chevrolet Bolt EV sau BMW i3. După cum raportează cei de la Business Korean, noul standard elimină ambiguitatea pentru producători, în special pentru Hyundai sau Kia.

Dar la fel face și pentru companii care produc și instalează stații de încărcare în țară. Articolul citează un studiu al Societății Coreene a Inginerilor Automotive, care a declarat că 67% din vehiculele electrice din Coreea au folosit standardul CCS în anul 2017.

Restul vehiculelor folosesc standardul japonez CHAdeMO (Kia Soul) sau cel european A.C. Phase 3 (Renault Samsung SM3 Z.E.) Pentru vehiculele electrice vândute în America de Nord, doar Nissan Leaf și Kia Soul EV de volum mic folosesc standardul CHAdeMO pentru încărcare rapidă.

Tesla folosește propriul protocol și propria priză pentru toate stațiile sale de încărcare, inclusiv cele de tip Supercharger. Însă Tesla furnizează clienților un cablu convertor pentru a permite mașinilor să încarce de la stațiile publice Level 2 cu 240 volți.

https://www.greencarreports.com/news/1114590_south-korea-to-standardize-on-ccs-fast-charging-standard-used-by-us-german-makers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

82 − = 80