CORPUL TE EXPRIMA

james-robotDovedit ştiinţific…

 Un studiu ne arată cum influentează limbajul corpului clienţilor serviciile oferite de barmani. Acest studiu va ajuta să înveţe un barman robot cum să recunoască noii clienţi. Este metoda perfectă de a îmbina băutul cu pasiunea pentru roboţi, să angajezi un barman robot care să te servească.

            Nu este ceva neobisnuit să vezi maşinării care toarnă băuturi, dar să creezi un robot care să se comporte ca un barman şă să îşi dea seama când clientul doreşte să mai comande este mai dificil. Aşadar cercetătorii au mers în baruri din Germania ca să studieze mai mult de 100 de comenzi, pentru a observa ce tipuri de semnale dau clienţii când vor să mai comande băutură.

Astefel au observat că persoanele care vin la bar să comande, îşi apropie corpul de bar şi se uită după angajaţi. Stând cu faţa la bar, în 95% din cazuri clienţii au fost serviţi în aproximativ 35 de secunde, iar dacă se uitau la barman aveau succes în 86% din cazuri. Ce comportamente nu au avut success au fost: să stai la vorbe cu cineva, să te uiţi prin meniu, să faci cu mâna barmanului.

Datele culese vor fi folosite pentru a îmbunătăţi robotul barman, numit James. Dacă doriţi să aflaţi mai multe despre acest proiect, găsiţi aici: http://homepages.inf.ed.ac.uk/rpetrick/projects/james/index.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 87 = 94