Coruptia in aparare, din Germania

41587393

Firmele de apărare și corupția

Industria germană de armament nu are o reputație bună. După cum arată un test, ea nici nu face multe pentru a îmbunătăți această imagine. În indexul anticorupție, companiile din domeniu sunt la coada clasamentului. Există însă o excepție.

Organizația Internațională pentru Transparență în Campaniile Anti-Corupție pune note proaste companiilor de apărare germane într-un nou studiu efectuat.

În indexul anticorupție din 2015 pentru industria de apărare ei acordă pentru patru din cinci companii nota patru sau mai rea, unde unu este cea mai mare notă, pentru că, potrivit Transparency, ei nu se ghidează după anumite linii legale etice sau de transparență.

Compania de la Munchen Krauss-Maffei Wegmann primește de asemenea un șase.

Leah Wawro de la Transparency International a spus că se așteptau ca firmele germane să puncteze mai bine. Într-o altă anchetă organizația guvernului federal împreună cu Australia a acordat cea mai bună notă posibilă.

Firmele germane stau mai prost în acest index, iar acest lucru este surprinzător. O excepție este reprezentată de ThyssenKrupp. Compania a primit un doi. Diehl, MTU Aero Engines sau Rheimetall au trecut toate cu o notă de patru.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Ruestungsfirmen-tun-wenig-gegen-Korruption-article14989031.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 2 =