Corupția “sărăcește și ucide milioane de oameni”

_77339168_000210522-1

Corupția “sărăcește și ucide milioane de oameni”
Se estimeaza că 1 trilion de dolari pe an, dispare din ţările sărace și milioane de oameni mor din cauza corupției. Un raport al organizației anti-sărăcie, One, spune că o mare parte din progresele înregistrate în ultimele două decenii, pentru combaterea sărăciei extreme au ajuns să fie puse în pericol de corupție și crimă. Activitățile de corupție includ utilizarea firmelor fantomă și spălarea de bani.

Raportul acuză corupția de 3,6 milioane de decese in fiecare an. Organizaţia One, îşi descrie concluziile ca un “scandal de trilioane de dolari”.
“Corupția inhibă investițiile private, reduce creșterea economică, creşte costul deschiderii unei afaceri și poate duce la instabilitate politică”, este specificat in raport. “Dar, în țările în curs de dezvoltare, corupția este asasină. Atunci când guvernele sunt lipsite de resurse proprii pentru a investi în sănătate, securitate alimentară sau infrastructuri esențiale, distruge vieţi și cea mai mare taxă cade pe copii.”

Se pledează pentru introducerea unor legi obligatorii pentru sectoarele de petrol, gaze și minerit, astfel încât resursele naturale ale țărilor “să nu fie furate în mod efectiv de la oamenii care locuiesc deasupra acestora”.
Se recomandă o acțiune împotriva evazioniștilor fiscali “, astfel încât țările în curs de dezvoltare au informațiile de care au nevoie pentru a colecta impozitele pe care nu le-au primit ” și un guvern mai deschis, astfel încât oamenii să poată ține autoritățile responsabile pentru furnizarea de servicii esențiale.

http://www.bbc.com/news/world-29040793

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 + = 18