coruptie prin hiv

BN-CV764_3gskch_D_20140519083004

GlaxoSmithKline din China acuzat de evaziune fiscală
Un ziar chinez a acuzat unitatea reprezentativă din China a GlaxoSmithKline, că a sustras 9.53 milioane de lire din taxele pentru protocoalele sale de tratament HIV, acuzaţiile pun presiune pe cea mai mare companie farmaceutica din Marea Britanie, care se lupta deja cu acuzații de corupție împotriva directorilor din China.

Un raport în ziarul Legal Daily, condus de Comisia Partidului de guvernământ comunist pentru afaceri politice și juridice, a declarat că GSK a importat în mod deliberat lamivudina, un medicament utilizat pentru a trata HIV si hepatita, la un cost mai mare. Împreună cu utilizarea lacunelor fiscale pentru donații de caritate, acest lucru a ajutat GSK ” să evite peste 100 de milioane de yuani( 11.7 milioane de euro).

Cel mai grav este faptul că prin această actiune de caritate falsă, GSK a blocat guvernul chinez de a face propriile medicamente generice pentru a trata SIDA , astfel încât s-ar putea atinge un monopol pe piața medicamentelor pentru hepatită”, a spus Legal Daily.

http://www.ibtimes.co.uk/glaxosmithkline-china-accused-9-53m-tax-evasion-aids-treatment-1449155

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 2 =