Coruptii imobiliari ai Chinei

china

De frica autorităților
Lupta Chinei împotriva corupției își pune amprenta asupra economiei țării. În prezent, aceasta se întâlnește cu industria imobiliară. De frica investigațiilor tot mai mulți oficiali guvernamentali renunță brusc la locuințele sau proprietăților imobiliare, unele fiind cedate chiar în regim de urgență.

Anul trecut, un politician din Mongolia Inferioară pe nume Wu ZhiZhong a fost condamnat pentru corupție. El a acceptat mită și a deturnat fonduri publice. Potrivit procurorilor, Wu are 33 de proprietăți în China și o casă în Canada. Cheile numeroaselor sale proprietăți ar putea umple o întragă geantă de mână, scrie agenția de știri chineză Xinhua.

De asemenea, Cai Bin, un fost reprezentant al guvernului în provincia Guangzhou, a fost condamnat anul trecut pentru luare de mită. El și familia sa dețin peste 20 de case, de unde și-a primit și porecla de “unchiul House”.

Astfel de cazuri au tras semnale de alarmă în privința reprezentanților guvernamentali din provincie. Unii dintre aceștia țin acum să scape de casele lor, de teama că ar putea fi obiectul unei anchete.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Chinas-Beamte-wollen-Luxusvillen-loswerden-article13443441.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 − 9 =