Costuri speciale pun presiune pe profitul Daimler

Lucrurile merg bine la Daimler. Veniturile sunt în creștere și concernul confirmă că își va atinge obiectivele anuale. Dar în trezorerie concernul a adunat mai puțin în trimestrul al treilea. Scandalul diesel și restructurările sunt de vină.

Modernizarea vehiculelor mai vechi cu motoare diesel, precum și alte taxe speciale au redus în mod semnificativ profitul companiei Daimler, în ciuda faptului că vânzările au crescut. Rezultatul operațional (Ebit) a scăzut, potrivit datelor prezentate de concern, cu 14% pentru un total de 3,46 miliarde de euro, în timp ce veniturile au crescut cu 6% pentru un total de 40,8 miliarde de euro. După tragerea liniei au rămas 2,26 miliarde de euro, deci cu 17% mai puțin comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Ajustat în fața efectelor speciale, rezultatul este bun, spun analiștii.

Pentru a amâna interdicțiile de circulație pentru vehiculele diesel, constructorii auto germani au convenit în vară pentru ajustarea software-urilor ilegale, pentru a reduce emisiile de dioxid de azot. Daimler vrea ca în total să modifice motoarele a peste 3 milioane de autoturisme Mercedes. Costurile sunt estimate în prezent la circa 223 milioane de euro.

Anul 2017 a fost unul bun pentru Daimler, spune directorul financiar Bodo Uebber și a confirmat prognoza companiei pentru vânzări, venituri și profitul operațional. Perspectiva de profit pentru diviziile de camioane și servicii financiare a fost majorată: acolo profitul va crește puternic.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Sonderkosten-lasten-auf-Daimler-Gewinn-article20093328.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × = 12