Costurile cu personalul nu sunt competitive

57153235

Costurile cu personalul nu sunt competitive

Adunarea generală de anul acesta de la Deutsche Post are loc pe fondul conflictului tarifar nerezolvat de luni de zile. Șeful concernului, Appel, trebuie să își explice controversata politică de personal.

CEO-ul Frank Appel a apărat strategia de personal a Deutsche Post la ultima adunare generală. Nu s-au încălcat contracte și nici nu se încalcă prevederile tarifare, spune managerul cu privire la noile companii regionale înființate de la începutul anului pentru livrările de scrisori și colete, care nu vor mai fi recompensate după planul tarifar al companiei mamă. Sindicatul Verdi amenință în prezent cu alte greve.

În anii ce urmează Poșta Germană vrea să profite în continuare de boom-ul livărilor de colete și calculează că până la finele deceniului va mai angaja aproximativ 10.000 de oameni în Germania. Până în anul 2025 numărul de joburi suplimentare create se va ridica la 20.000.

Cu toate acestea salariile din Poșta Germană sunt semnificativ mai mari decât la alți concurenți. Appel spune că, costurile de personal în cazul Deutsche Post nu sunt competitive. Structura tarifară este de pe vremea autorităților. Astăzi aceasta nu mai este rentabilă și compatibilă cu situația de pe piață. Concernul vrea să schimbe acest lucru prin introducerea acestor companii regionale. Poșta vede prin aceasta, calea potrivită pentru a crește în continuare.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Personalkosten-nicht-wettbewerbsfaehig-article15178286.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 2 =