Cota de automobile electrice sperie producătorii auto germani

Reuniunea de nivel înalt dintre reprezentanții Germaniei și Chinei ce a avut loc în urmă cu câteva săptămâni a provocat un oftat de ușurare printre constructorii auto. China a asigurat că va amâna introducerea cotei pentru automobile electrice. Dar este șocant faptul că acest compromis nu se regăsește într-un nou proiect de lege.

Cota de automobile electrice planificată a fi introdusă în China provoacă din nou neliniște în guvernul german și industria auto: guvernul chinez a semnalizat în cadrul reuniunii de nivel înalt de la începutul lunii iunie de la Berlin că dorește să aducă în discuție un alt proiect de lege.

În acest proiect este prevăzut ca, cota de automobile electrice să fie introdusă deja din anul 2018, chiar dacă persoane din interiorul guvernului chinez au promis că ea va fi amânată, la presiunea guvernului federal german. O purtătoare de cuvânt a Ministerului Economiei de la Berlin a declarat că lumea speră ca semnalele primite să se transforme și în fapte. Discuțiile cu partea chineză s-au încheiat.

În industria auto domnește preocuparea, explică un insider care este la curent cu discuția. Este uimitor faptul că noul proiect prezentat săptămânile trecute nu pare să țină cont de aceste discuții. Reprezentanții economiei germane se așteaptă să primească o confirmare fermă a modificărilor anunțate. Obiectivele ar trebui să fie corecte și realizabile, companiile străine ar trebui să fie tratate la fel ca și cele autohtone.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/E-Auto-Quote-schreckt-deutsche-Autobauer-article19897395.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 2 =