Cota UE pentru zahăr a fost eliminată

În noaptea dinspre 1 octombrie pentru producătorii de sfeclă se deschide o nouă eră: Uniunea Europeană dă liber prețurilor pentru zahăr. Cerințele pentru producția de zahăr și cantitățile produse au fost eliminate, unele dintre ele fiind în vigoare de zeci de ani.

La trecerea în noua lună începe în sectorul agricol european o nouă epocă: în Uniunea Europeană a fost eliminată în noaptea de sâmbătă spre duminică cota pentru zahăr. Ulterior nu se va mai aplica prețuri minime pentru sfecla de zahăr produsă în uniune.

Chiar și cotele și limitările pentru producția europeană de zahăr și sirop de glucoză, precum și limitările la export sunt eliminate. De multă vreme producția de zahăr din UE a fost limitată puternic în cadrul unei campanii de limitare pe piața zahărului.

Maxim 85% din producție putea să provină din țări UE, suplimentar era fixată o limită superioară anuală de 13,5 milioane de tone. În afară de asta producătorii de zahăr trebuiau să plătească fermierilor un preț minim pentru sfeclă. Obiectivul acestor măsuri a fost de a menține producția internă de zahăr, în special sub forma cultivării de sfeclă.

Aceste restricții rigide au fost introduse în 2006 sub forma actuală, după ce în UE, datorită subvențiilor masive pentru export, s-a înregistrat o supraproducție. În timp ce fermierii sunt bine pregătiți pentru liberalizarea pieței, spun datele Asociației Fermierilor, industria germană de dulciuri cere măsuri suplimentare de la Bruxelles. Pe lista de dorințe a societăților de prelucrare a zahărului se află și reducerea semnificativă a tarifelor vamale pentru importurile din terțe țări.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Zuckerquote-geht-in-die-Geschichte-ein-article20061169.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 + = 17