Cota unică de impozitare ramine, dar din 2018 se ia în discuție o formă de impozitare în funcție de venituri

taxe
Cota unică de impozitare rămâne în continuare, dar din 2018 va fi luată în discuție acea formă de impozitare în funcție de venituri, a declarat, duminică, Daniel Constantin, vicepremier și ministru al Mediului.

“Este o discuție ca din 2018 să se vină cu acea impozitare în funcție de venituri. Este o discuție pe care o vom avea la momentul respectiv. (…) Cota unică rămâne, dar sunt și alte forme pentru alte tipuri de venituri care se vor lua în calcul”, a spus Constantin, la Digi 24.

Acesta a precizat că nu se va lua nicio măsură de taxare suplimentară a cetățenilor, iar actualul Guvern nu este favorabil reintroducerii de taxe și impozite pe viitor.

“Nu se va lua nicio măsură de taxare suplimentară a cetățenilor, ei au dus greul economiei. Au fost poate cei mai corecți plătitori de taxe și impozite și nu s-a gândit până acum în niciun fel introducerea unui impozit sau a unei taxe. Singura discuție ca să fiu transparent până la capăt a fost legată de taxa pe stâlp și de intenția din programul de Guvernare de a nu reduce acum TVA de la 20 la 19%, ci de la 1 ianuarie 2018, cu două procente, până la 18%. S-a întâmplat cum s-a întâmplat și nu suntem favorabili reintroducerii de taxe și impozite pe viitor”, a explicat vicepremierul.

Pe de altă parte, Constantin a anunțat că intențiile autorităților sunt de a mări baza de impozitare.

“Noi vrem să mărim baza de impozitare. În momentul în care reduci la populație taxele pe care ei le plătesc ai crescut puterea de cumpărare, crește consumul, dar pe de altă parte generezi investiții care, prin crearea de locuri de muncă, prin dezvoltarea afacerilor la nivelul țării, pot genera venituri suplimentare ce pot să compenseze aceste reduceri de fiscalitate. Deci, avem 19% TVA în 2017 și 18% în 2018.

Este o promisiune în programul de guvernare”, a mai spus vicepremierul Daniel Constantin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

75 − = 68