creante spaniole

christian

Commerzbank vinde credite spaniole
Retragerea Commerzbank din afacerile cu imobiliare progresează. Instituția financiară creează un acord preliminar un un consorțiu în ceea ce privește creditele din Spania. Acest lucru ar vărsa instant câteva miliarde bune în casieria lor.

Commerzbank dorește, potrivit unor cercuri din lumea financiară, să gpsească cumpărător pentru creditele pe care le deține în Spania. Banca americană de investiții JP Morgan și investitorul fiannciar Lone Star, care s-au unit într-un consorțiu vor să preia pachetul de 3,7-3,9 miliarde de euro.

O sursă vorbește despre un acord preliminar, cealaltă spune că mai sunt încă detalii tehnice ce trebuie clarificate. Discuțiile sunt în fază finală, iar o decizie este așteptată să sosească în zilele următoare. Comemrzbank și Lone Star nu au comentat cu privire la stadiul negocierilor, inclusiv JP Morgan a păstrat o atitudine discretă față de această temă.

Pachetul de credit constă în principal din credite pentru birouri și centre comerciale și are un volum de aproximativ 4,2 miliarde de euro. Printre activele finanțate se include hotelul Ritz de la Madrid. Commerzbnak a fost nevoită să reducă din nou prețul pachetului deoarece împrumuturile în volum de aproximativ 1 miliard de euro sunt considerate a fi dificile sau irecuperabile. Lone Star ar lua de asemenea 25 de angajați ai Commerzbank pentru a se ocupa de aceste credite neperformante, spune un insider.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Commerzbank-verkauft-Spanien-Kredite-article12864101.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =