Credit Agricole amendată cu 800 milioane de dolari

_86217243_86217242

Credit Agricole amendată cu 800 milioane de dolari pentru încălcarea sancţiunilor internaţionale

Banca franceză Credit Agricole a fost de acord să plătească 800 milioane de dolari pentru închiderea investigaţiilor  privind încălcarea unor sancţiuni aplicate Iranului, Sudanului şi altor state. Aceasta urmează o anchetă lungă a băncilor europene de către autoritățile americane în tranzacții ilegale de dolari.

În 2013, Royal Bank of Scotland (RBS) a fost amendată cu 100 milioane de dolari de către autorităţile de reglementare din SUA pentru încălcarea sancțiunilor împotriva Iranului, Sudan, Birmania și Cuba.

Credit Agricole este acuzată că a transferat miliarde de dolari în conturi deținute de entitățile din aceste țări între anii 2003 și 2008. Banca plătește amenda, ca parte a unui așa-numit acord de urmărire penală amânat. Acordul înseamnă că banca nu va trebui să pledeze vinovată la orice fel de acuzaţii, atâta timp cât îndeplinește anumite cerințe.

Câtiva dintre bancherii responsabili de fărădelegi au fost deja concediati de către bancă. Rivalul BNP Paribas a fost obligat să plătească o amendă record de 8.9 miliarde de dolari la inceputul acestui an pentru presupuse încălcări similare. Alte bănci europene, inclusiv Deutsche Bank, Societe Generale și UniCredit au declarat deja că vor coopera cu autorităţile din SUA cu privire la presupusele încălcări de sancțiuni.

http://www.bbc.com/news/business-34578865

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 − 11 =