Credit Suisse scrie cifre negative

5ad52d6e0772c8f779f03380a097e048Acțiunile de renovare de sub conducerea noului șef Tidjane Thiam se lasă puternic simțite în rezultatele financiare. Cursul acțiunilor scade puternic, de la începutul anului acestea au pierdut peste un sfert din valoare.
Chiar și marea bancă elvețiană Credit Suisse a înregistrat anul trecut cifre negative. După tragerea liniei instituția a înregistrat o pierdere de aproape trei miliarde de franci, după cum au anunțat joi la Zürich.

Motivul este reprezentat de marile reduceri în afacerile cu investment banking, costurile pentru litigii și pierderi la dezvoltarea de afaceri marginale. Se mai adaugă cheltuieli ocazionate de programul de restructurare a noului manager Tidjane Thiam.

În anul 2014 banca mai înregistra încă un surplus de 1,9 miliarde de franci. Doar în trimestrul patru a fost înregistrată o pierdere de aproape șase miliarde de franci. Iar acest rezultat negativ depășește cele mai urâte temeri ale analiștilor.

Acțiunile Credit Suisse au pierdut pe bursa elvețiană peste șapte procente. De la începutul anului acestea au pierdut peste un sfert din valoare.
Credit Suisse se află în dificultăți similare celor de la Deutsche Bank. Ambele instituții au fost catalogate drept câștigătoare ale crizei financiare. Dar au subevaluat reglementările tot mai stricte pentru instituții bancare, iar activitatea acestora în anumite sectoare chiar nu se mai merită.

Se mai adaugă costurile enorme ocazionate peste tot în interiorul concernelor. În vară băncile și-au schimbat oamenii din conducere, iar acum se străduie să renoveze. La Deutsche Bank acest lucru a condus la o pierdere record de 6,8 miliarde de euro anul trecut.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Credit-Suisse-schreibt-tiefrote-Zahlen-article16924216.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 24 = 25