Credit Suisse se bazează pe super bogați

62775328

Credit Suisse se bazează pe super bogați

Marea bancă Credit Suisse înregistrează pierderi în domeniul serviciilor bancare de investiții, iar profitul general are de suferit. Consecințele se traduc în reduceri de locuri de muncă și o nouă orientare. Un fost ministru din Coasta de Fildeș trage sforile aici.
Marea bancă elvețiană Credit Suisse planifică, precum o face și Deutsche Bank, o restructurare puternică a concernului. Ea se întărește cu o majorare de capital în valoare de miliarde. Pe viitor instituția se va axa potrivit noii strategii mai mult pe afaceri cu clienți super bogați.

În special în Asia noul șef Tidjane Thiam vede șanse de creștere. Iar banca va renunța să fie atât de activă în domeniul investițiilor, atitudine remarcată și în cazul Deutsche Bank. Thiam vrea ca la nivel mondial să elimine 5000 de locuri de muncă, ca parte a programului de restructurare. De asemenea, la etajul de conducere vor fi introduși șase noi manageri.

Prin această nouă orientare Thiam, ce a venit de la asiguratorul britanic Prudential și a fost cândva ministru în Coasta de Fildeș, vrea ca instituția sa să devină mai puțin sensibilă la fluctuațiile de pe piața valutară.

Locul de manevră pentru noua strategie ar trebui să fie deschis de o majorare de capital de aproximativ șase miliarde de franci elvețieni, care este planificată să se desfășoare în două etape: Într-una din ele investitorii aleși ar trebui să aducă un aport de 1,35 miliarde de franci. Printre altele este planificată emiterea de noi acțiuni către acționarii existenți, prin care banca vrea să adune alte 4,7 miliarde de euro.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Credit-Suisse-setzt-auf-Superreiche-article16181731.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × = 24