Creditorii Greciei se ceartă

Lagarde-Christine2

Creditorii Greciei se ceartă

Nu doar4 rezistența greacă pune în pericol deblocarea noului pachet de ajutor financiar: există de asemenea diferențe între FMI și țările euro. Pentru că realitatea în privința datoriilor Atenei ține la distanță creditorii.

Ziua de luni arăta ca un nou început pentru Grecia. Dar speranța delicată pentru îmbunătățire s-a risipit. Băncile se deschid din nou, cel puțin pentru o scurtă perioadă. Premierul grec Tsipras a trecut deja primele reforme prin Parlament. Mulțumită unui împrumut de urgență al creditorilor Atena a putut să își achite ratele către Banca Central Europeană și astfel este solventă cel puțin pe hârtie.

Dar o soluție reală este încă foarte departe. Rezistența este deja așteptată, atunci când Atena și creditorii săi vor implementa noul program de austeritate rezultat după săptămâni de negociere. Chiar și cearta dintre creditorii Atenei este un punct critic în cazul celui de-al treilea pachet de ajutor. Pentru că și ei se uită contrariați la realitatea datoriilor grecești, iar dintre toți cei mai circumspecți sunt Germania și Fondul Monetar Internațional.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Nun-streiten-sich-Griechenlands-Geldgeber-article15556931.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 32 = 39