Creditorii presează Grecia să vină cu noi propuneri

Snapshot 2015-07-07 15-41-06

Creditorii presează Grecia să vină cu noi propuneri

Miniștrii de finanțe din zona euro spun că aşteaptă să audă noi propuneri din partea Greciei după ce ţara a votat pentru respingerea termenii unui plan de salvare. Un purtator de cuvant al cancelarului german Angela Merkel a declarat că în prezent nu există, “nici o bază” pentru discuții privind un nou plan de salvare, iar mingea s-a jucat în instanța de judecată a Greciei.

Merkel se va întâlni luni cu președintele francez Francois Hollande, la Paris. Ministrul economiei din Germania a avertizat că orice datorie necondiționată ar distruge moneda unică. Miniștrii de finanțe din zona euro se vor întâlni marți, urmând un summit plin de liderii zonei euro. Potrivit unui oficial guvernamental grec, premierul Alexis Tsipras este de așteptat să prezinte propuneri noi, în cadrul summitului. Tsipras a remarcat că o evaluare recentă a FMI a confirmat faptul că restructurarea datoriei Greciei, de peste 300 de miliarde de euro a fost necesară.

Între timp, Banca Centrală Europeană (BCE) discută dacă să ridice sprijinul numerar de urgență pentru băncile grecești, care sunt pe punctul de a pierde fondurile și în pragul colapsului.

http://www.bbc.com/news/world-europe-33413569

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 1