CREIERE SINTETICE

  • 26004156,24801403,highRes,maxh,480,maxw,480,Netztrends2013Google mai cumpără un start-up

Google se află într-un maraton de cumpărături. Gigantul Internetului a achiziționat recent star-up-ul britanic pentru inteligență artificială, DeepMind și astfel a scos Facebook din ecuație, licitând mai mult. Aproximativ 500 de milioane de dolari au plătit americanii pentru această companie, conform raportului Financial Times.

 

Gigantul internet Google își extinde gama. Compania din SUA  a cumpărat o firmă britanică care se ocupă cu dezvoltarea inteligenței artificiale. Google a confirmat achiziția start-up-ului Deepmind, printre altele pe blogul de tehnologie Recode și pe Wall Street Journal în noaptea dinspre dumincă spre luni.

 

Nu a fost făcut public prețul oficial al achiziției. Potrivit informațiilor celor de la Financial Times, serviciul tehnologic Google ar fi plătit în jur de 500 de milioane de dolari (aproximativ 365 de milioane de euro). Conform blogului Recode, achiziția s-ar fi realizat pentru suma de 400 de milioane. Iar conform rapoartelor, Google ar fi depășit prin această achiziție Facebook.

 

S-a speculat de multă vreme că Google va recurge la metode de inteligență artificială pentru a evalua mai bine seturi mari de date. Compania este în curs de dezvoltare a serviciului Google Now, care acționează ca un fel de asistent personal al utilizatorilor și poate indica, printre altele, întârzierea acestora la întâlniri.

 

http://www.spiegel.de/wirtschaft/unternehmen/google-kauft-start-up-deepmind-fuer-kuenstliche-intelligenz-a-945668.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

30 − 23 =